CAFE ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Ανάλαφρη αίσθηση

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Ένα καφέ στο Ριάντ χαρίζει στους θαμώνες του την αίσθηση του ταξιδιού, συνταιριάζοντας τοπικά υλικά και αισθήσεις και φυσώντας πνοή ελληνικού αέρα και μυκονιάτικης διάθεσης. Διαφορετικές πρώτες ύλες και υφές συνδιαλέγονται, με κοινό παρονομαστή μια γήινη και γαλήνια χρωματική παλέτα κι έναν ανοιχτόκαρδο καμβά που καταλύει τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω. Σαν μικρή όαση μέσα στην πόλη, το Pao Cafe αποτελεί καταφύγιο από το τσιμέντο και τη βιασύνη της σύγχρονης ζωής. Το βλέμμα κυκλοφορεί απρόσκοπτα στο χώρο, όπου πληθώρα στοιχείων ενώνονται με τρόπο ανεπαίσθητο και κομψό. Η τοπική λευκή πέτρα με τις κόκκινες αποχρώσεις «παίζει» με ανοιχτόχρωμα ξύλα και χειροποίητα υφαντά σε τόνους σπασμένων λευκών και πλούσια φυτά χαρίζουν βαθιές ανάσες. Η αγάπη για τη λεπτομέρεια είναι έκδηλη παντού:  στους χτιστούς καναπέδες και τους κρυφούς φωτισμούς, στα χειροποίητα ψάθινα φώτα και διακοσμητικά, στα πλεγμένα σκοινιά που λειτουργούν ως ιδιαίτερο μέσο σκίασης, αφήνοντας τις αχτίδες του ήλιου να γεμίζουν το χώρο με διάχυτο, μειλίχιο φως.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

Ένα με τη φύση

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Οι δύο αυτές βίλες μοιάζουν σχεδόν να ισορροπούν στην άκρη του κόσμου: ενός παρθένου, λαμπερού σύμπαντος θάλασσας και ουρανού. Χτισμένες σε μια εκπληκτική, απομονωμένη παραλία στο νησί της Νάξου, δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από κάθε χνάρι του σύγχρονου κόσμου. Σοφά σχεδιασμένες για απόλυτη προστασία της ιδιωτικότητας των κατοίκων τους, οι δυο οικίες χωρίζονται μέσω του γεωγραφικού τους προσανατολισμού, ενός κομψού ξύλινου φράκτη και της όμορφης τοπικής χλωρίδας - φυσικά στοιχεία που δεν διαταράσσουν το τοπίο. Ο οργανικός συνδυασμός περιβάλλοντος και δομών είναι σχεδόν απόλυτος: τα υλικά και η επιλεγμένη παλέτα χρωμάτων προξενούν αίσθηση γαλήνης και απόλυτης χαλάρωσης. Παραδοσιακά στοιχεία δημιουργούν μια εντελώς σύγχρονη αίσθηση, σε ένα ευτυχές και σκόπιμο οξύμωρο. Γήινες νότες και τοπικά υλικά, όπως η καστανόξανθη πέτρα της Νάξου, ο ασβέστης, το ξύλο και τα επιβλητικά γκρίζα σκαλοπάτια από σκυρόδεμα, δημιουργούν έναν διάλογο με τον τόπο στον οποίο «κατοικούν» οι βίλες. Το ισόγειο σχηματίζει μια συνέχεια με τη γη στην οποία πατάει, καθώς είναι χτισμένο από πέτρα, ενώ οι επάνω όροφοι είναι λευκοί, σαν αναπόσπαστα στοιχεία του ασυννέφιαστου ουρανού. Τα μικρά κυκλαδίτικα παράθυρα ελέγχουν και διαχέουν το αστραφτερό φως του Αιγαίου, επιτρέποντάς του να γεμίζει κάθε γωνιά με την ομορφιά του. Οι ευρύχωροι, γενναιόδωροι χώροι και τα πολυάριθμα υπνοδωμάτια και μπάνια, δημιουργούν ένα φιλόξενο νησιώτικο σύμπαν, έτσι ώστε πληθώρα ανθρώπων να απολαμβάνει το μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Συναισθηματική νοημοσύνη

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Ένας δυναμικός διάλογος διαδραματίζεται μεταξύ των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων αυτού του σπάνιου διαμερίσματος στα νότια προάστια της Αθήνας. H αλληλεπίδραση αυτή εξασφαλίζει ότι οι κάτοικοί του βρίσκονται πάντα σε επαφή με τον κόσμο έξω από το σπίτι: τις μυρωδιές της θάλασσας και των πεύκων, το ζέφυρο, τον εγκάρδιο ήλιο, το λαμπερό νυχτερινό ουρανό και μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες της πρωτεύουσας. Η έμφυτη νοημοσύνη του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού προσφέρει αδιάλειπτη θέα και συνεχή επικοινωνία με τα στοιχεία. Εκλεπτυσμένες, επιμήκεις επιφάνειες αφθονούν, επιτρέποντας στο μάτι να ταξιδέψει παντού. Σε συνδυασμό με μοναδικά κομμάτια και έπιπλα, παρέχουν απέριττη πολυτέλεια, απόλυτη άνεση και ποιότητα ζωής και δημιουργούν μια εντελώς σύγχρονη αίσθηση. Η κατοικία διαθέτει παροχές όπως walk-in ντουλάπα, τζακούζι στη βεράντα και εσωτερικούς και εξωτερικούς προβολείς ταινιών, ενώ high-tech στοιχεία κάνουν τη ζωή όχι μόνο εύκολη, αλλά συναρπαστική. Όταν αισθητική και λογική συμπορεύονται, επιτυγχάνεται αρμονία.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

5ΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Καμπύλες & ευθείες

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Σε μια απαράμιλλη τοποθεσία της Μυκόνου που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, ένα lux ξενοδοχείο με μοναδική αρχιτεκτονική αξιοποιεί τα οργανικά στοιχεία του νησιού για μια εμπειρία καλοκαιρινής απομόνωσης, επαφής με τη φύση και γαλήνιας ανασυγκρότησης. Καμπύλες, ευθείες γραμμές και γωνίες, στιβαρή πέτρα και αέρινα υφάσματα σε αρμονία, κατευθύνουν το βλέμμα προς το υγρό στοιχείο: το βαθυγάλανο νερό της κυκλαδίτικης θάλασσας, το αψεγάδιαστο τιρκουάζ που αναδύεται από τις πισίνες του ξενοδοχείου. Φυσικά υλικά αποτίουν φόρο τιμής στην απέριττη Μυκονιάτικη φύση και λειτουργούν κατευναστικά: ανοιχτόχρωμα ξύλα, λευκά πανιά, πέτρα νησιώτικη και τσιμεντοκονία, πέργκολες και οροφές από μακούτι και πλεγμένο μαλλί, βουκαμβίλιες και γηγενή φυτά. Στις σουίτες, το μπαρ, το εστιατόριο, την πισίνα και το σπα, και σε κάθε μικρή γωνιά του ξενοδοχείου, η αρχιτεκτονική φιλοσοφία προστάζει χώρους ανοιχτούς και φωτεινούς, εναλλαγές που εκπλήσσουν αλλά δεν αποσυνδέουν, αέρινες κινήσεις που αψηφούν τη βαρύτητα. Αρχιτεκτονική που αποπνέει γαλήνη, ενώ παράλληλα διεγείρει τις αισθήσεις.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Αψεγάδιαστο cool

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Μια ολοκαίνουρια διώροφη κατοικία σε ένα καταπράσινο προάστιο της Αθήνας τελεί χρέη σπιτιού, καταφυγίου και χώρου χαρούμενων συναθροίσεων αγαπημένων ανθρώπων. Μια διακριτική,  «αθόρυβη» χρωματική παλέτα δημιουργεί βαθιά αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας από την πρώτη στιγμή. Οι γκρι, ανθρακί, μαύρες και καμηλό αποχρώσεις, σε συνδυασμό με απλόχερα παράθυρα που ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν στο ταβάνι, επιτρέπουν στο φως της ημέρας να πλημμυρίζει την κατοικία με χάρη, ενώ λεπτές «πινελιές» τεχνητού φωτός παρέχουν σημεία εστίασης και ατμοσφαιρικούς τόνους. To πάθος για τη λεπτομέρεια βρίσκεται παντού, όπως στις εξαιρετικές, απρόσκοπτες επιφάνειες της κατοικίας: στιλπνές, κατασκευασμένες από φυσικά υλικά - όπως ξύλο και μέταλλο -, αντιπαραβάλλουν και συμπληρώνουν το σύνολο, δημιουργώντας μια σχεδόν απροσδόκητη ένωση. Η κατοικία, «ντυμένη» με εξόχως άνετα έπιπλα και υφάσματα, είναι ένα υπόδειγμα αψεγάδιαστου cool.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Αιθέρια όαση

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Ένα συγκρότημα με τέσσερις βίλες στο νησί της Μυκόνου δημιουργεί μια σύνθεση από εκθαμβωτικό, λιτό άσπρο, συνυφασμένο με φυσικές αποχρώσεις: τους γκρίζους και κοκκινωπούς τόνους των βράχων, το ήρεμο πράσινο των κάκτων και των φοινίκων, τα ζαφειρένια μπλε της θάλασσας και του ουρανού, το ξύλο στο γλυκό χρώμα της καραμέλας. Χώροι που συνδέονται μεταξύ τους με τρόπο αιθέριο,ρευστό φως που διαχέεται παντού, χτιστά έπιπλα που γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής και λιτές γραμμές σε συνδυασμό με απαλές καμπύλες. Η φρεσκάδα, η γαλήνη και η γενναιοδωρία του εσωτερικού, που θυμίζουν μια οικεία αγκαλιά, κορυφώνονται στους εξωτερικούς χώρους των κατοικιών. Ασύγκριτη θέα, γεωμετρικές, πολυτελείς πισίνες, κήποι που αναδύονται απευθείας από το σκηνικό της φύσης, σκιερές γωνιές και γενναιόδωροι χώροι για νυχτερινά δείπνα φωτισμένα από αστέρια. Εδώ, τα καλοκαιρινά όνειρα φαίνεται να διαρκούν για πάντα.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΑ

Bespoke excellence

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Δύο luxury κατοικίες σε ένα νέο κτίριο στη Βούλα αποτελούν πρότυπο bespoke λογικής, όπου αψεγάδιαστο και ευρηματικό design συνυπάρχει με σχεδόν δογματική λειτουργικότητα. Με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, δίνεται απλόχερα έκταση στους εξωτερικούς χώρους, οι οποίοι οργανικά οδηγούν στους εσωτερικούς, ενώνοντας μέσα από το φως, τα μεγάλα ανοίγματα και αρμονικά συνδυασμένα υλικά. Επιβλητικές, μοντέρνες επιφάνειες επενδύονται με ξύλο, καθώς και μαύρα μέταλλα, μάρμαρα και πετρώματα, για ένα αποτέλεσμα αναπάντεχα θερμό και εγκάρδιο. Η ουσιώδης, και όχι περιττή, πολυτέλεια απορρέει από ποικίλους παράγοντες: εξαιρετικά υλικά, ευφυή σχεδιασμό, κρυφούς φωτισμούς, χώρους με μεγάλο ύψος και «ανοιχτό βλέμμα» και πληθώρα custom κατασκευών (όπως ντουλάπες που «ίπτανται»), που αποσκοπούν τόσο σε υψηλή πρακτικότητα όσο και σε αδιαπραγμάτευτη κομψότητα. Τελευταίας λέξης smart home τεχνολογίες καθιστούν τις κατοικίες απόλυτα ασφαλείς και περιβαλλοντολογικά αποδοτικές, ενώ η ανάγκη για απόλαυση και ευεξία καλύπτονται από παροχές όπως το τζακούζι, το χαμάμ και το γυμναστήριο του κτιρίου. Το design και η χρηστικότητα συγκατοικούν εδώ σε απόλυτη αρμονία.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Αυθεντικότητα και κομψότητα

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Η αυθεντικότητα, η παράδοση και ο μοντερνισμός συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτήν την εκλεπτυσμένη και φιλόξενη βίλα στο νησί των αέρηδων. Η ύπαρξη μιας αδιαμφισβήτητα ελληνικής ταυτότητας, και πιο συγκεκριμένα Μυκονιάτικης, αποτέλεσε εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα στον σχεδιασμό της. Το κτίσμα συμβιώνει απόλυτα με το εντυπωσιακό ορεινό νησιώτικο τοπίο: ένα καφετί, βραχώδες μέρος που λούζεται από τους ανέμους και το αλάτι που ταξιδεύει από τη θάλασσα. Η οικία «καλωσορίζει» τόσο τους ανθρώπους, όσο και τα στοιχεία της φύσης. Είναι ορθάνοιχτη στον ήλιο, τον ουρανό και τον αέρα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει απάγκιο από το εκτυφλωτικό φως του νησιού και τη γλυκιά κούραση του καλοκαιριού. Ενσωματώνει τα τυπικά στοιχεία των Κυκλάδων, όπως κατάλευκα ασβεστωμένα τοιχώματα και πέτρινα δάπεδα, και την ίδια στιγμή εκπλήσσει με ένα εύγλωττο αμάλγαμα ξεχωριστών στοιχείων, υλικών και υφών. Πρόκειται για μια εντελώς σύγχρονη εξοχική κατοικία, που επιτυγχάνει μια ιδανική ισορροπία.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ

Αίσθηση διαύγειας

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Η ζωή και η καθημερινότητα σε αυτήν την ισόγεια κατοικία είναι μαγευτική όλες τις εποχές, μια και κάθε ιδιοτροπία ή ευεργεσία της φύσης βιώνεται από κάθε της σημείο. Τα ψηλά, θεαματικά παράθυρα εξασφαλίζουν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο και την αφθονία του ανυπέρβλητου ελληνικού φωτός. Η σαφήνεια, τόσο της πρόθεσης, όσο και της αισθητικής άποψης, είναι αντιληπτή παντού. Μέρος ενός νεόδμητου συγκροτήματος τριών διαμερισμάτων, η κατοικία αποτελεί πρότυπο απαράμιλλης οικογενειακής άνεσης και πολυτέλειας χωρίς πλεονασμούς. Η επιλογή των γαλήνιων χρωμάτων και των εκλεπτυσμένων υλικών, καθώς και οι γενναιόδωροι επιμέρους χώροι, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ταυτόχρονα πρακτικό και "καθαρό" στο σχεδιασμό, αλλά εγκάρδιο και φιλόξενο. Η κατοικία διαθέτει μια εντυπωσιακή πισίνα κι ένα μινιμαλιστικό κήπο, όπου ο ήλιος φιλτράρεται μέσα από πράσινες και κυανές αποχρώσεις.

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Ευέλικτο design

◂ swipe ▸ for other projects
◂ click ▸ for other projects
PROJECT DETAILS

ABOUT THE PROJECT

Ένα μοναδικό γυμναστήριο στα νότια προάστια της Αθήνας, σχεδιασμένο ως ευέλικτο περιβάλλον που χρησιμοποιείται για διαφορετικούς σκοπούς.  Δύο τοίχοι με προτζέκτορες και εξειδικευμένος φωτισμός είναι κάποια από τα εργαλεία που το μετατρέπουν από κέντρο γυμναστικής και ευεξίας, σε χώρο για επιδείξεις και παρουσιάσεις συστημάτων και τεχνικών φυσικής κατάστασης. Το καινοτόμο, boutique αθλητικό κέντρο φιλοξενεί δύο διαφορετικούς, πρωτοποριακούς τύπους training, εκ των οποίων ο ένας απαιτεί έδαφος καλυμμένο με άμμο. Το υπόχρυσο χρώμα και η βελούδινη υφή της άμμου δίπλα στο σκουρόχρωμο ελαστικό δάπεδο, είναι μία από τις ισχυρές αντιθέσεις που αποτελούν μέρος του σχεδιασμού: τόσο λειτουργικού, όσο και αισθητικά απαράμιλλου. Τα κοντράστ μεταξύ σκούρων και ανοιχτόχρωμων υλικών, οι λιτοί γεωμετρικοί διάδρομοι, η προσέγγιση υψηλής τεχνολογίας και η lux αίσθηση δημιουργούν έναν «έξυπνο», εμπνευσμένο και δυναμικό χώρο εκγύμνασης.  

VIEW PHOTOS
BACK TO TOP ▴